Мишел Провоуст

Лекция във Форума

Мишел Провоуст, доктор по философия, автор, изследовател и куратор, е специализирала история на градоустройството, следвоенната архитектура и съвременното градско развитие. През 1994 тя съосновава Crimson Architectural Historians.

Д-р Провоуст е директор на International New Town Institute (INTI) (Международен институт за нови градове) в Алмейре (Холандия). Тя превръща INTI от малък институт в международно признат образователен и изследователски център, фокусиращ се върху ‘Новите градове’. INTI реализира широка лекторска програма и значимо количество публикации, като създава световна мрежа от изследователи. Д-р Провоуст е също и директор на издателството на INTI и под нейна редакция са публикувани книгите “Възход на Изток. Съвременни нови градове в Азия” (2011), “Нови градове от 21 век: планирани срещу непланирани градове” (2010) и “Град-модел: използването на симулации в проектирането на нови градове” (2009).

Д-р Провоуст е работила като куратор в Холандския архитектурен институт (NAi) между 1998 и 2001. В момента тя преподава в различни университети, сред които са: Техническият в Делфт, Central Saint Martins в Лондон и Амстердамският университет.
Д-р Мишел Провоуст идва в България с подкрепата на Creative Industries fund NL.

SCI_Woordbeeld_EN_3_regels_RGB